снимка: Булфото В началото на новата седмица ще бъде слънчево. Сутрин

...
снимка: Булфото В началото на новата седмица ще бъде слънчево. Сутрин
Коментари Харесай

До 23 градуса в неделя, вятърът утихва

снимка: Булфото 

В началото на новата седмица ще бъде слънчево. Сутрин ще е относително хладно, дневните температури едва ще се покачат. Вятърът ще е от източната четвърт; ще бъде слаб, денем краткотрайно до сдържан, а в нощните часове в котловините ще стихва.

Оправдаха се предизвестията за рисково прохладно време през днешния ден. В Сливен, където е в действие код оранжево, поривите на северозападния вятър надвишиха 100 км/ч.

Почти 100 км/ч доближи скоростта напразно и на нос Калиакра, към 80 в Пазарджик, до към 70 км/ч са поривите в Дунавската низина. В околните часове ще остане прохладно, само че вятърът ще продължи да отслабва.

През нощта в по-голямата част от страната ще бъде безоблачно, само че в Източна България, където ще духа сдържан североизточен вятър, и до сутринта тук-там ще превалява. Минималните температури в множеството региони ще са м/у 3° и 8° и на обособени места в котловините ще има условия за слани.

През деня ще доминира слънчево време. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток и ще е слаб до сдържан. Максималните температури ще бъдат сред 18° и 23°, в София към 20°.. по-ниски на морския бряг от 14° до 17°. Температурата на морската вода е от 11° по северното крайбрежие до 16° по южното.

В планините ще се задържи прохладно с сдържан и мощен северозападен вятър, който последователно ще отслабва и в ниските региони ще се ориентира от изток-югоизток.

Ще бъде най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността. Температури в курортите от 6° на Алеко до 11-12° в Боровец и Пампорово.

Слънчево ще е на следващия ден освен у нас, съвсем на всички места на Балканите, Апенинския полуостров, както и в страните от Централна Европа, където следва значително стопляне. Проливни превалявания се чакат в Европейска Русия, а също и в Испания и Франция, където дъждът ще е в композиция с гръмотевици и мощен вятър.

Следобедни превалявания и гръмотевични стихии ще има и у нас, в сряда и четвъртък. В началото на новата седмица ще бъде слънчево. Максималните температури постепенно ще се покачват, само че заран ще остане прекомерно хладно, и тук-там не са изключени слани.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР